Contacteer ons !
 
De Villapolis medewerkers
Villapolis klantendienst
Meer informatie nodig ?
Aarzel niet om ons te contacteren.
E-mail: 
Klik hier
 
Uw vakantiehuis verhuren met Villapolis
 
Verhuren met Villapolis
U hebt een eigendom en wilt dit graag verhuren ? Dit kan met Villapolis.
In zee gaan met Villapolis. Hoe en wat ?
Wanneer u een samenwerking aangaat met Villapolis dan wordt dit vastgelegd in een bemiddelingsopdracht. Dit contract is opgesteld volgens de regels die zijn opgelegd door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (website BIV) en de wetgever.
Wat zijn de belangrijkste punten in dit contract ?
 • Villapolis verbindt zich ertoe zijn opdracht correct en zorgvuldig uit te voeren
 • Het contract heeft een duur van 12 maanden maar kan op elk moment en zonder opgave van reden kostenloos opgezegd worden.
  M.a.w. indien u niet tevreden bent kan u meteen de samenwerking stopzetten.
 • Deze opdracht heeft geen exclusief karakter. Dit wil zeggen dat als u met Villapolis samenwerkt u ondertussen ook zelf uw woning kan verhuren en zelfs met andere partijen in zee kan gaan. Wij bieden u dus een extra kanaal aan om verhuringen te realiseren zonder u beperkingen op te leggen.
 • Villapolis wordt enkel vergoed indien wij resultaten voor u boeken. Onze vergoeding is een commissie of een vaste vergoeding per verhuring
 • U, als eigenaar of beheerder van de woning, verbindt zich ertoe ons correcte informatie te verschaffen omtrent het verhuurde eigendom.
De bemiddelingsopdracht
Wanneer u samenwerkt met Villapolis verbinden wij ons ertoe onze opdracht correct en volgens de regels van de plichtenleer van de vastgoedmakelaars uit te voeren.
Hoe gaan we in de praktijk te werk ?
 • Uw advertentie wordt op onze website en op de websites van onze partners geplaatst.
 • Bezoekers en potentiële huurders van uw woning nemen contact op met Villapolis via de website of telefonisch.
  Bij dit eerste contact verifieert Villapolis of de huurder inderdaad interesse heeft in uw woning en of de eisen van de huurder passen (aantal personen, slaapkamers, wel of niet huisdieren, ...)
 • Indien de huurder interesse heeft voor een specifieke periode nemen wij contact met u op om de beschikbaarheid en huurprijs voor deze periode met u te bevestigen.
  Indien de woning beschikbaar is vragen wij u ook, indien mogelijk, om een optie op de woning te verlenen aan Villapolis voor de gevraagde periode zodat u ondertussen deze periode niet verhuurt tijdens het overleg met onze klant. Wij vragen typisch een optie voor 5 tot 7 dagen.
 • Als de woning beschikbaar is versturen wij de klant een reservatieticket met daarop alle benodigde gegevens om de reservatie te bevestigen: gegevens over de woning en huurperiode, huurprijs, voorschot, bijkomende kosten (schoonmaak, energie,...), betalingstermijn van het voorschot en de mogelijke betalingsopties (overschrijving of kredietkaart)
 • Het voorschot bedraagt normaal 30% van de huurprijs. In geval van een boeking op minder dan 6 weken voor de aankomstdatum wordt meteen de betaling van het volledige huurbedrag gevraagd.
 • De reservatie wordt pas als definitief beschouwd wanneer de klant het voorschot betaald heeft.
 • Nadat de reservatie definitief is gemaakt (ontvangst voorschot) wordt de eigenaar/beheerder van de woning zo snel mogelijk op de hoogte gebracht
Hoe wordt de kalender met verhuringen bijgehouden ?
Meestal is de eigenaar of beheerder van de vakantiewoning als enige op de hoogte van de juiste beschikbaarheid. Wij vragen dan ook om op regelmatige tijdstippen de beschikbaarheidskalender van de vakantiewoning up-to-date te brengen. Een kalender die niet wordt bijgehouden is de oorzaak van extra werk voor Villapolis en de eigenaar, en veroorzaakt frustratie bij een potentiële huurder.
Wie maakt de advertentie op ?
De advertentie van een vakantiewoning kan door de eigenaar of beheerder van de vakantiewoning opgemaakt worden. Indien gewenst maakt Villapolis de advertentie op. In elk geval gebeurt dit o.b.v. informatie die door de beheerder van de woning wordt aangeleverd. Ten allen tijde moet u er ook voor zorgen dat de gepubliceerde informatie correct is.
Wie bepaalt de verhuurprijs van de vakantiewoning ?
Het is de eigenaar of beheerder van de vakantiewoning die de verhuurprijs van de vakantiewoning vastlegt.
Indien u vragen heeft omtrent het verhuren van uw vakantiewoning met Villapolis aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag verder.
Klik hier voor meer informatie.
 
 
Villapolis biedt vakantiewoningen aan uit meer dan 20 landen in Europa en daarbuiten. Villapolis bemiddelt in het merendeel van de vakantiehuizen aangeboden op deze website. Alle andere vakantiehuizen kunt u rechtstreeks van de eigenaar of de beheerder van de woning huren.
Villapolis is een erkend vastgoedmakelaar in België (BIV 509739)
Villapolis is erkend door Toerisme Vlaanderen als toeristische verhuurkantoor - vergunning 8109